Thomas

Apr 102016
 

Hej

Denna vecka fick vi vår nya soffa. Vi hade ingen soffa i uterummet utan två stycken utomhusgrupper istället när vi flyttade in i huset för 2½ år sedan. Men sedan 2 månader bestämde vi oss för en soffa från Mio. Den blev perfekt och vi valde champagne ben, vi ska även köpa nytt soffbord men vi har inte hittat något som vi gillar riktigt än. Men här kommer en före och efter bild. Klicka på bilderna för att få se mer av dem.

Även mina pelargoner har vaknat till liv. Detta är tredje säsongen för dem, vi köpte några av dem precis när vi flyttade in, och har övervintrat dem i garaget. I slutet av februari gav jag dem ny jord och efter några veckor gav jag dem lite näring och nu blommor en del av dem.

I höstas satt vi ner några lökar i en rabatt och för 2 veckor sedan började dem komma upp men vi har inte något minne utav vad det var som vi satte där. Idag var jag ute och tog en bild på dem för nu har de växt rejält och jag tror att det är röda kejsarliljor och eventuellt gladiolus eller afrikansk lilja… ja, det återstår att se vad det blir.

 

Kram till alla som vill ha.
// Thomas

Nov 302015
 

Hej

Nu har vi bott i huset i lite mer än 2 år och har nästan gått igenom alla rum och fixat till, sist ut var vårt kära kontor. Det har fungerar bra men vi har en annan vision om hur ett hemmakontor ska se ut. Då vi båda två har möjlighet att arbeta hemifrån är det viktigt för oss att få till den rätta känslan. Efter cirka 2 månaders arbete och planering var vi överens om ett resultat.

Klicka på bilden
Första

Ut med de platsbyggda 70-tals garderoberna vilket var ett jävla jobb. Krister var övertygad om att vi skulle ta in offerter för att få det som vi ville, men icke… jag ville göra det själv! Strukturtapeten som var på väggen och säkert suttit sedan 80-talet gick inte att riva, som tur är finns internet. Jag hittade en produkt som hette Easy up, renoveringstapet och halleluja, en sån fantastisk produkt. Väggarna blev hur jämna och fina som helst, lätt att arbeta med. Tyvärr inte så billig men med tanke på att vi slapp att köpa spackel och lägga ner tid på det så var det en bra investering. Sedan var det dags att planera möblemanget och en tripp till IKEA i Kalmar bokades in, man måste se produkterna framför sig så att man inte blir besviken när leveransen kommer. Jag sprang omkring med min moodboard som jag fört över till min platta där vi gick omkring på varuhuset och en avdelningschef såg det, hon blev nyfiken på vad vi gjorde och jag visade henne, hon blev härligt imponerad av vårt arbete.

Veckan efter var det dags att måla om fönsterkarmarna och även tapetsera, sedan var det dags att rita upp hyllplanen och planera för inredningen, det görs bäst genom att köpa golvskyddspapper och klippa ut måtten och sätta upp, då får man en känsla av hur storlekarna kommer att fungera ihop. Veckan efter kom en av leveranserna från IKEA på 650kilo. Under tiden som vi arbetade med att sätta ihop alla stommar och hyllplan så fixade vi en vägg bakom allting, playwood från XL Bygg köptes in och resultatet blev perfekt tycker vi. Även en stor list uppe mot väggen var jag tvungen att fixa till, men det klarade jag också helt själv.

Här kommer några bilder från när vi fixade dator väggen.
(klicka på bilderna för att få dem stora)

Här kommer några bilder från väggen där garderober en gång satt.
(klicka på bilderna för att få dem stora)

 

Många kramar från mig till den som vill ha.
// Thomas

May 032015
 

Hej alla

Glada nyheter, vi är nästan klara med vårt trädgårdsland. Det är lite korrigeringar som ska fixas till och sedan håller vi tummarna på att det det blir mycket frukt och grönsaker i sommar.
Så här såg ritningen ut som jag gjorde innan vi satte igång.

I helgen var vi ute och körde på ön och troskan körde till Stånga Trädgård, vi blev glatt överraskade att det fanns så många växter där och personalen var jätte trevliga. Det kommer att bli många turer dit tror jag. Jag blev lite förälskad i en ölandstok, det fanns en sort som var orange som jag gillade, men sambon sa nej då vi redan har 2 ölandstokar som är gula på framsidan. Det fick bli en stammad vinbärsbuske samt krukor och annat smått och gott.

Här kommer bilder på resultatet, det ska bli tomater och gurka längst det mörka träplanket. I drivbänkarna blir det grönsaker och längst med den vita muren kryddor. Jag har själv byggt jordgubbspyramiden, så den är jag lite stolt över.

Ny vecka imorgon och nya utmaningar, ha en bra vecka allihop. Kram till den som vill ha.

// Thomas

 

Dec 062014
 

Hej

Efter månader av planering är nu äntligen snart vårt kök klart, det är bara några detaljer som ska till.

Målat fönsterbrädorna, fönsterlisten, tapetserat om och denna gång var det inte några easy-up tapeter utan gamla hederliga tapeter. Vet inte riktigt vilken jag föredrar för det var roligt vilket som. Sture Larssons måleri har gjort ett fantastiskt jobb och vi är väldigt nöjda med hur Roma Specialsnickeri har fixat våra köksluckor, djupt imponerad.

Här kommer några Före och Efter bilder

Kramar till alla som vill ha
// Thomas

Aug 242014
 

Hej alla

Det var väldigt länge sedan som det blev någon uppdatering på denna hemsida, men nu så ska vi försöka ta igen detta. Det är en hel del pyssel när man både har hus och trädgård som ska skötas då hinner man inte uppdatera alla gånger.

Vår sommar har varit jättebra. Syrran med familj har varit här och även mamma och pappa! Vi har varit några dagar på Öland också, annars har vi varit här och njutit av vår trädgård, snart är det ett år sedan som vi köpte huset och det har varit spännande att se vad som gömmer sig i rabatterna. Inte visst vi att vi hade så många tulpaner!!!

Här kommer några bilder från när syrran var och hälsade på:

 

Någon vecka efter syrran varit här så kom mina föräldrar och hälsade på, även det var jätte trevligt.

Vi drog till Öland i slutet av mina semester i några dagar och på Böda Camping underhöll Magnus Carlsson och Shirley Clamp på sin “Tillsammans” turne. De var bra underhållning den kvällen och de fick publikrekord, över 6.000 personer hade samlats för lyssna på dem. På kvällen dagen efter var det fyrverkeri på stranden för Böda Camping firade 20 år.

Hoppas att er semester också var lite bra som vår.

Kramar
Thomas

 

 

Jun 082014
 

Hej alla

Det var några veckor sedan som vi uppdaterade hemsidan men nu ska det bli av.

Denna vecka har det varit full fart med allting tycker jag. Men äntligen tog jag tag i tapetseringen i vardagsrummet, det var lite pill men i det stora hela var det faktiskt ganska roligt. För hemfridens skull så höll sig Krister på en annan våningsplan och fixade. Tapetseringen tog mig 1 dag att fixa, vi börjar få känslan som vi vill ha i vårt hem men ännu saknas lite växter och även tavlor samt väggdekorationer. En annan lösning till vitrinskåp ska också till men den har vi inte hittat ännu, men det får ta den tid det tar! Vi har tagit lite före och efter bilder som ni kan se nedan.

Igår hade vi premiärbadet i poolen, eller rättare JAG hade… Krister tyckte det var kallt, men jag hoppade i för jag var sååå varm efter jag tapetserat. Det var hur skönt som helst och idag har vi inte gjort så mycket. Vi såg dop på TV och sedan solade vi och badade om vartannat, idag blev det 23 grader i vattnet, solpanelerna drog ner 26 grader från taket men när det väl kom ut i poolen så var det 23. Till kvällen plockade vi lite grönsaker i från Kristers grönsaksland och gjorde en kycklingsallad, det blev otroligt gott.

Ännu en ny vecka imorgon, undra vad för skoj den ska bjuda på.

Kramar till alla som vill ha.
// Thomas

 

May 182014
 

Hej alla

Denna vecka har varit stressig men ändå rolig. Det har varit full fart på jobbet och även när jag kommit hem.

Vi har fixat till vårt sovrum så som vi vill ha det och passar oss. Det har tagit flera månader att planera in detta och det har tagit på krafterna… vilken säng ska vi ha… vilka färger… vilka tapeter… vilket intryck vill vi ha! Vi kom fram till att vi ville ha en lyxigare hotellkänsla till sovrum.
Jag måste nog säga att jag har talang för att tapetsera, det var riktigt roligt. Easy up tapet var väldigt lätt att arbeta med och jag älskar tapeten. Konstigt men jag tror fan att den tapeten gör mig till en gladare människa. Rummet är inte riktigt klart ännu då det saknas sängbord, sänglampor och taklampa samt väggdekoration på den blå väggen. Även gardinerna saknas men vi håller tummarna på att de blir klara denna vecka för dem får vi hjälp att sy upp, de är i grå sammet.

Det är inte bara sovrummet som har fått sig ett litet lyft utan även trädgården. Det är så himla avkopplade att komma hem från jobbet eller träningen och gräva lite i jorden eller gå ut och vattna.

Här kommer lite bilder på mat också så klart.

Många kramar till den som vill ha från mig
Kram
//Thomas

May 042014
 

Hej alla

Denna veckan har varit riktig bra. Halvdag i onsdags och ledig i torsdag, jobbade några timmar i fredags och sedan ledigt igen!
Vi har inte gjort så mycket förutom att tagit hand om vår trädgård och även planerat lite nytt i vissa rum. Våra solpaneler på taket ska bytas ut som ger värme till poolen så vi hade en leverantör på besök i fredags men det kommer nog att bli bra när allting är plats och fungerar.

Denna vecka som kommer är det Eurovision vecka, första delfinalen är på tisdag,  andra är på torsdag och finalen på lördag! Ännu har jag inte någon favorit och då har jag ändå lyssnat igenom låtarna ganska väl, men ingen som sitter så där jättebra. Däremot är scenen i Köpenhamn en härlig upplevelse, det är allt synd att vi inte är där iår och får uppleva allting en gång till.

I helgen har det även varit FashionWeek här i Visby och det har varit Sveriges längsta catwalk på Adelsgatan, många affärer som deltog och jag tog några bra bilder på vissa.

Ha en bra vecka och kram till den som vill ha.
// Thomas