Apr 102016
 

Hej

Denna vecka fick vi vår nya soffa. Vi hade ingen soffa i uterummet utan två stycken utomhusgrupper istället när vi flyttade in i huset för 2½ år sedan. Men sedan 2 månader bestämde vi oss för en soffa från Mio. Den blev perfekt och vi valde champagne ben, vi ska även köpa nytt soffbord men vi har inte hittat något som vi gillar riktigt än. Men här kommer en före och efter bild. Klicka på bilderna för att få se mer av dem.

Även mina pelargoner har vaknat till liv. Detta är tredje säsongen för dem, vi köpte några av dem precis när vi flyttade in, och har övervintrat dem i garaget. I slutet av februari gav jag dem ny jord och efter några veckor gav jag dem lite näring och nu blommor en del av dem.

I höstas satt vi ner några lökar i en rabatt och för 2 veckor sedan började dem komma upp men vi har inte något minne utav vad det var som vi satte där. Idag var jag ute och tog en bild på dem för nu har de växt rejält och jag tror att det är röda kejsarliljor och eventuellt gladiolus eller afrikansk lilja… ja, det återstår att se vad det blir.

 

Kram till alla som vill ha.
// Thomas

Nov 302015
 

Hej

Nu har vi bott i huset i lite mer än 2 år och har nästan gått igenom alla rum och fixat till, sist ut var vårt kära kontor. Det har fungerar bra men vi har en annan vision om hur ett hemmakontor ska se ut. Då vi båda två har möjlighet att arbeta hemifrån är det viktigt för oss att få till den rätta känslan. Efter cirka 2 månaders arbete och planering var vi överens om ett resultat.

Klicka på bilden
Första

Ut med de platsbyggda 70-tals garderoberna vilket var ett jävla jobb. Krister var övertygad om att vi skulle ta in offerter för att få det som vi ville, men icke… jag ville göra det själv! Strukturtapeten som var på väggen och säkert suttit sedan 80-talet gick inte att riva, som tur är finns internet. Jag hittade en produkt som hette Easy up, renoveringstapet och halleluja, en sån fantastisk produkt. Väggarna blev hur jämna och fina som helst, lätt att arbeta med. Tyvärr inte så billig men med tanke på att vi slapp att köpa spackel och lägga ner tid på det så var det en bra investering. Sedan var det dags att planera möblemanget och en tripp till IKEA i Kalmar bokades in, man måste se produkterna framför sig så att man inte blir besviken när leveransen kommer. Jag sprang omkring med min moodboard som jag fört över till min platta där vi gick omkring på varuhuset och en avdelningschef såg det, hon blev nyfiken på vad vi gjorde och jag visade henne, hon blev härligt imponerad av vårt arbete.

Veckan efter var det dags att måla om fönsterkarmarna och även tapetsera, sedan var det dags att rita upp hyllplanen och planera för inredningen, det görs bäst genom att köpa golvskyddspapper och klippa ut måtten och sätta upp, då får man en känsla av hur storlekarna kommer att fungera ihop. Veckan efter kom en av leveranserna från IKEA på 650kilo. Under tiden som vi arbetade med att sätta ihop alla stommar och hyllplan så fixade vi en vägg bakom allting, playwood från XL Bygg köptes in och resultatet blev perfekt tycker vi. Även en stor list uppe mot väggen var jag tvungen att fixa till, men det klarade jag också helt själv.

Här kommer några bilder från när vi fixade dator väggen.
(klicka på bilderna för att få dem stora)

Här kommer några bilder från väggen där garderober en gång satt.
(klicka på bilderna för att få dem stora)

 

Många kramar från mig till den som vill ha.
// Thomas

May 032015
 

Hej alla

Glada nyheter, vi är nästan klara med vårt trädgårdsland. Det är lite korrigeringar som ska fixas till och sedan håller vi tummarna på att det det blir mycket frukt och grönsaker i sommar.
Så här såg ritningen ut som jag gjorde innan vi satte igång.

I helgen var vi ute och körde på ön och troskan körde till Stånga Trädgård, vi blev glatt överraskade att det fanns så många växter där och personalen var jätte trevliga. Det kommer att bli många turer dit tror jag. Jag blev lite förälskad i en ölandstok, det fanns en sort som var orange som jag gillade, men sambon sa nej då vi redan har 2 ölandstokar som är gula på framsidan. Det fick bli en stammad vinbärsbuske samt krukor och annat smått och gott.

Här kommer bilder på resultatet, det ska bli tomater och gurka längst det mörka träplanket. I drivbänkarna blir det grönsaker och längst med den vita muren kryddor. Jag har själv byggt jordgubbspyramiden, så den är jag lite stolt över.

Ny vecka imorgon och nya utmaningar, ha en bra vecka allihop. Kram till den som vill ha.

// Thomas

 

Feb 062015
 

Här är hela inlägget från Henrik Schyffert:

”Till alla som vill prata om vad invandring kostar: Om vi nu stoppade all invandring, vad skulle ni göra för de pengar som ni tjänade på det?

Först måste vi reda ut hur mycket det kostar. Redan här kommer det bli bråk. 90% av kommentarerna här under kommer att handla om att ”siffrorna är fel”.. inte om vad de skulle göra med pengarna de skulle tjäna.

Hur som helst.. kostnaden! Här finns bud från 300 miljarder om året och neråt. För att vi inte ska hamna i en diskussion om det så kollade jag med självaste OECD som mätte kostnaden i Sverige förra året.

Det konstiga är att enligt OECD så TJÄNAR Sverige 7800 kronor per hushåll på att invandrarna kommer hit. För efter ett tag så betalar de skatt, arbetgivaravgiter, moms etc.. och ju mer integrerade de blir desto mer tjänar Sverige på det. Kolla på Özz, han själv omsatte 4,5 miljoner förra året vilket gjorde att bara hans ”springa runt och berätta om hur jobbigt det var att vara invandrare” på olika standupscener gav Sverige en vinst på 2 miljoner spänn! För att inte snacka om Laleh… eller Zlatan!… eller.. förlåt, I digress…

OK. Det första åren kostar invandringen pengar. Vi hade i Sverige 40 000 invandrare förra året, då räknas utbytesstudenter, konsulter på Volvo, danskar som blivit kära i nån från Flen osv men också barn från Syrien vars hela familj har blivit avrättade som på nåder fått komma hit. Enligt imigrationsverket kostar de 6 miljarder kronor det första åren. För att vara resonabla här så dubblar vi det.. oförutsedda kostnader nån tappar nån plomb eller priset på snus stiger…vi säger 12 miljarder. Är va fan… Eftersom jag vet att trollen där ute nu kommer att skrika att det stämmer inte så tjugodubblar vi det! Vi säger att det kostar 120 miljarder per år! (Trots att det alltså i verkligheten kostar 6… 120 miljarder är en total fantasisumma… helt galen..crazy bananas siffra.. det kostar ALDRIG så mycket… men för sakens skull) OK?

120 miljarder delat på 10 miljoner pers som bor i det här landet är 12 000:- per person. Så mycket sparar du på att tvinga de där krigsdrabbade barnen sitta i snömodden i flyktingförläggningar istället för att få komma hit och få chans till ett värdigt liv.

Det är mycket pengar det. 12 000:- Fy fan vad skönt att vi svenskar får alla de pengarna. Men vad skulle ni göra med dom? Skulle ni blåsa allt på en vecka i Fuengirola och kommer hem rödbruna och bakisplufsiga? Stå nöjda på Skavsta och vänta på väskorna med det trygga klirret ifrån taxfreepåsarna som enda ljudkuliss och tryggt veta att inga jävla 6-åringar med bortsprängda armar kommer från Arabien och snor de här stålarna från er för nu har ni gjort av med dom! Eller ska ni kanske köpa en sån där flott robotgräsklippare? Eller bygga till hemmabion i källaren? Eller en hundgård? En sån där med automatisk belysning? Lakritsprovning i Norge med hela familjen!!?? Va?

Jag vet inte vad ni ska göra för alla de där pengarna men jag är säker på att om vi stoppar all invandring så kommer ni i alla fall att lägga det på något vettigt istället för att som nu slösa bort dom på hjälpa folk som verkligen behöver det. För 12 000.-… det är mycket pengar.

Dec 062014
 

Hej

Efter månader av planering är nu äntligen snart vårt kök klart, det är bara några detaljer som ska till.

Målat fönsterbrädorna, fönsterlisten, tapetserat om och denna gång var det inte några easy-up tapeter utan gamla hederliga tapeter. Vet inte riktigt vilken jag föredrar för det var roligt vilket som. Sture Larssons måleri har gjort ett fantastiskt jobb och vi är väldigt nöjda med hur Roma Specialsnickeri har fixat våra köksluckor, djupt imponerad.

Här kommer några Före och Efter bilder

Kramar till alla som vill ha
// Thomas

Aug 242014
 

Hej alla

Det var väldigt länge sedan som det blev någon uppdatering på denna hemsida, men nu så ska vi försöka ta igen detta. Det är en hel del pyssel när man både har hus och trädgård som ska skötas då hinner man inte uppdatera alla gånger.

Vår sommar har varit jättebra. Syrran med familj har varit här och även mamma och pappa! Vi har varit några dagar på Öland också, annars har vi varit här och njutit av vår trädgård, snart är det ett år sedan som vi köpte huset och det har varit spännande att se vad som gömmer sig i rabatterna. Inte visst vi att vi hade så många tulpaner!!!

Här kommer några bilder från när syrran var och hälsade på:

 

Någon vecka efter syrran varit här så kom mina föräldrar och hälsade på, även det var jätte trevligt.

Vi drog till Öland i slutet av mina semester i några dagar och på Böda Camping underhöll Magnus Carlsson och Shirley Clamp på sin “Tillsammans” turne. De var bra underhållning den kvällen och de fick publikrekord, över 6.000 personer hade samlats för lyssna på dem. På kvällen dagen efter var det fyrverkeri på stranden för Böda Camping firade 20 år.

Hoppas att er semester också var lite bra som vår.

Kramar
Thomas