Feb 282015
 

Idag fick vi nytt besök. En steglits som vi aldrig sett förut. Annars är det den vanliga uppsättningen, massor med talgoxar, blåmes, någon svartmes eller entita, en rödhake och någon nötvecka.

Nov 172013
 

Veckan innebar för mig en resa till Stockholm över måndan och tisdan, för att delta på en controllerkonferens. Det var lärorik och onyttigt för plånboken eftersom jag handlade jeans på Åhlens. Under onsdan och torsdag var jag på ledninsgruppskonferens på suderbys herrgård. Också det var lärorik och trevligt! Väldans god mat. Thomas har fått vara ensam hemma, vilket han bara tyckte var jätteskönt (?).

Igår var vi på återvinningen vilket är det vanliga lördagsnöjet. Den här gången med två billaster eftersom vi hade allt emballage från IKEA-leveransen. Vid middan cyklade vi ner på stan och gick till JC för att få mina inköpt jeans upplagda. Vi var också på klockmässa! Dock inga inköp. Igår kväll var vi på regnbågsmässa i domkyrka. Det har varit pridevecka här på Gotland. Jättetrevligt och spännande att vara utomhus efter mörkrets inbrott.

I flytten försvann laddaren till vår braiga kamera. Vi har letat och letat, men igår hittade jag den! I en låda märkt “teknik”. Märkligt. Så det blev fotografering under mässan och idag lite bilder på fåglarna vid vår fågelmatning. Igår hade vi besök av en nötvecka, vanligtvis har vi två blåmesar och flera talgoxar. Men nu när jag skulle fotografera fanns det bara gråsparvar och en duva.

Trevlig vecka!

Aug 252012
 

Hejsan

Idag har det inte varit någon speciell dag, utan min kollegas dotter gifter sig i ruinen framför vår lägenhet.
Men först åkte vi till Slite marknad som ligger på östra delen utav ön. Det var ganska mycket folk när vi kom dit men det var de vanliga knallarna som hade ställt upp sina stånd där. Vi gick ner till hamnen och såg någon ångmaskin eller vad det var… ja, vi stod ett gäng där och tittade när två gubbar vevade i någon maskin och sedan blev det rök.. men ingen av oss förstod nog vad vi tittade på egentligen!!! Givetvis var vi tvugna att gå igenom karusellerna, det är ju så roligt att se när barnen ska åka karusell, för en del tycker om det medans andra gråter hysteriskt. När vi stod där så kom Kristers kusin Elisabeth fram och hälsade, vi pratade en del som kusinträffen och vad trevligt det var. Sedan upptäckte vi att Kristers kusinbarn Teres satt i en karusell med sin dotter, och givetvis skulle det förevigas i en bild. Helt plötsligt blev vi trötta på allt folk och bestämde oss för att lämna skeppet för att åka till stan igen och gå på bröllop.

Min kollega Suzies dotter har gift sig idag och de gifte sig i S:t Karin ruinen, givetvis var jag tvungen att ta fram kameran och ta lite bilder från fönstret. Sedan valde jag att gå ner till dem och ta några fler bilder, Suzies sambo är fotograf och kommer nog att ta massvis med bilder tänkte jag, men det gör nog inget om jag också tar lite bilder. Bruden och brudgummen samt deras barn var hur fina som helst, Sandra i en fin vit brudklänning med fina blommor och Burak fin i sin kavaj. Äldsta dottern och yngsta sonen sjöng varsin sång. Efter vigseln blev det champagne och tilltugg och därefter vandrade de vidare till festlokalen.

Många kramar från mig och länge leve kärleken.
Thomas


IMG_5056.JPGIMG_5069.JPGIMG_5085.JPGIMG_5114.JPGIMG_5093.JPGIMG_5194.JPGIMG_5211.JPGIMG_5217.JPGIMG_5293.JPGIMG_5378.JPGIMG_5398.JPGIMG_5425.JPGIMG_5428.JPGIMG_5448.JPGIMG_5480.JPGIMG_5627.JPGIMG_5637.JPGIMG_5650.JPGIMG_5675.JPGIMG_5685.JPGIMG_5743.JPGIMG_5761.JPGIMG_5812.JPG