Mar 282016
 

IMG_1771Ja, våren fick sig ett bakslag, men skadan är nog marginell. Samma natt som jag låg och funderade på om jag skulle behöva vattna rabatterna och alla lökar som är på gång där, så kom den två decimeter slask som sedan smälte bort under två dagar. Perfekt bevattning.

Annars tycker jag att det går lite makligt. Allting har väl blivit ett par cm högre. Odlingarna i uterummet går bra, det mesta kommer upp. Men det är lite knepigt att reglera värmen, härromdagen blev det kokta tomatplantor. En rolig nyhet dock! Mina funkior gror. Jag bara chaIMG_4609nsade, tog frön i höstas från alla funkior jag har och sedan blandade jag ner det i jord i februarisådden. Men det lär ta ett tag innan det blir fina plantor.

Egentligen har jag slutat mata fåglarna, solrosfröna tog slut. Men när det blev vinter igen så mixade jag lite torrt bröd och la in matarna. I ett tvåhushåll köper vi betydligt mer bröd än vad vi gör av med, så egentligen skulle jag kunna mata de små hela året runt. Men när det är bröd kommer kajorna. De bråkar med matarna så att de ramlar ner från trädet på framsidan. Så jag har gjort en liten ställning och ställt inne i buskaget på baksidan, närmare fågIMG_4607elholkarna. De små verkade tycka att det var en god idé (de där två mesarna har vanligtvis fullt upp med att jaga talgoxar, men kajor rår de inte på) men vi får se vad de större tycker. Så här års får vi de mer exklusiva besöken. Förra året var det steglits och i dag såg jag svarthättor.

För övrigt har vi gödslat med Stroller-Plus-Mossa. Får se hur det fungerar, känns som att vi har väldigt mycket mossa nu. Sedan får vi väl räfsa bort det som dör och så lite gräsfrö. Det verkar inte gro förren det är varmare så det är ingen brådska.

Feb 282015
 

Idag fick vi nytt besök. En steglits som vi aldrig sett förut. Annars är det den vanliga uppsättningen, massor med talgoxar, blåmes, någon svartmes eller entita, en rödhake och någon nötvecka.

Jan 192014
 

För andra gången skulle jag göra egna talgbollar. Detta för att använda gammalt bröd som jag mixar till smulor. Jag hade inte tillräckligt med fett hemma så att jag kunde göra några bollar, det blev mer som en brödmussli den här gången. Jag ställde ut en skål i trädet och fick lite besök.