Jan 242016
 

Robotdammsugare

På prisjakt

Den kommer ramla nerför trappen! Säger alla när vi berättar att vi blivit med robotdammsugare. Nej, DET problemet har tillverkaren tänkt på. Roboten tittar nyfiket över kanten och drar sig sedan tillbaka.

Bra maskin att ställa in på timer och sedan är allt tipptopp när man kommer hem. I teorin i alla fall. Den funkar ganska bra på köksgolvet, som jag alltid annars retar mig på med sina ständiga smulor på golvet.

Men den har krävt lite anpassning. Den tycker inte om sladdar, speciellt inte tunna högtalarsladdar, så det har vi fått fixa. Vissa saker har vi fått höja eller sänka så att den inte kör in och fastnar. Mindre krukor och saker på golvet plockar vi bort. Man får plocka upp kuddar och kläder, annars kan den bli ledsen på oss.

Varje dag när man kommer hem så blir det en lite jakt. Var har den fastnat den här gången?

Behållaren för damm fungerar inte särskilt bra. Dammet åker aldrig in till behållaren ytterkant, utan ligger vid inflödet och stoppar nytt damm för att komma in. Det skapar istället korvar som roboten tillslut släpper ifrån sig. Sååå… den hittar en massa damm som vi inte viste fanns och lägger ut det istället där vi kan se det.

Två saker på plussidan.

Den har gått dagligen i tre veckor och vi har dammsugit med vanlig maskin ett par gånger. Ändå hittar den väldigt mycket damm varje gång.
Den är lite roligt att prata med och titta på, vad gör den nu?

Kul, dyr och kanske inte helt… hundra.

3 poäng av 5.