Sep 292012
 

Hej alla

Idag blev det Klintemarknad, de senaste åren har vi gjort det som en tradition att gå på Klintemarknad och då brukar min svärmors syster, Kerstin med make vara där också. Men i år besökte hon inte Gotland just denna helg men det gick bra ändå.
Det är väldigt roligt att se på allt folk, jag har fullt upp med att glo på dem och då hinner jag inte att se vad som säljs i stånden. Hur som helst så hittade jag min kompis stånd och Åsa säljer karameller!
Krister har tjatat i flera veckor att vi måste gå på Klinte bibliotek för det är så fint och han har så bra minnen från sin barndom där och dem vill han givetvis dela med sig till mig, men som tur var hade dem stängt idag. Jag blev glad men Krister blev besviken, men det får han leva med. Men det är ju lite synd om honom för han har fått bältros.

På vägen därifrån gick vi förbi ICA och det var en liten folksamling, så vi ställde oss också där och då var det ett godisregn… herregud vad folk sprang, det såg ut som om de var kycklingar som hackade med näbben efter föda när de plockade upp godiset. Jag hade fullt upp med min kamera och när jag var klar med inställningarna ser jag Krister i full fart med att plocka godis.

En sak som jag undrar lite över är hembygdsföreningar/organisationer av alla sorter som bakar och säljer på marknader, det är ju jättecharmigt och säkert jättegott men jag blir alltid skeptisk när gamla Agda på 94 år står i ståndet och ska sälja en pepparkaka… herregud, jag vet ju inte vem som har bakat den där kakan eller om de har varit på toaletten och glömt att tvätta händerna! En bekant som jobbat inom äldrevården som sommarjobb berättade att han varit inne hos en tant och då erbjöd hon honom godis som låg i en skål, glupsk som han är (eller väluppfostrad) sa han inte nej tack utan käkade godiset. När personalen sedan skulle fika säger dem att “du tog väl inte något godis”!? för hon rengör godisskålen med toalettborsten, så ta aldrig något godis om det inte är inslaget!!! Därför har jag lite svårt med att köpa kakor från gamla tanter!!! Nu känner jag mig själv som en liten moraltant, men ni förstår nog vad jag menar.

En annan sak jag undrar över varför man slänger upp sina skor över gatan ? En del säger att man blivit av med oskulden och för att fira det slänger man upp skorna. Några andra säger att när man fyller 18år blir man myndig och kommer in i vuxenlivet och firar det med att slänga upp skorna!

Hur som helst så har jag idag konstaterat att sommaren är över för år 2012 och hösten närmar sig med stormsteg.

Kramar till alla som vill ha
/ Thomas


IMG_6067.JPGIMG_6071.JPGIMG_6072.JPGIMG_6078.JPGIMG_6087.JPGIMG_6113.JPGIMG_6130.JPGIMG_6149.JPGIMG_6165.JPGIMG_6167.JPGIMG_6170.JPGIMG_6118.JPG

  3 Responses to “Klintemarknad”

 1. Skor uppslängda på ledningarna innebär att det finns knark till salu. Ju flera par, desto större utbud.
  Så har jag hört från en välinitierad källa, men om det stämmer vet jag inte.

  Kram, svärmor

 2. Min vännina från Stockholm bekfräftade, under sitt Gotlandsbesök, att upphängda skor innebär “olovliga” varor av olika typ till försäljning.
  Kram

 3. Jag vill ha en kram, då har ni kvällsgodiset klart.
  Ser ut som ni hade fint väder, det har det varit här ochså.
  Ni tar jätte fina kort.
  Nu skall vi snart titta på Partay.
  Kramar

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Räkna ut för publicering: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.