Nov 302015
 

Hej

Nu har vi bott i huset i lite mer än 2 år och har nästan gått igenom alla rum och fixat till, sist ut var vårt kära kontor. Det har fungerar bra men vi har en annan vision om hur ett hemmakontor ska se ut. Då vi båda två har möjlighet att arbeta hemifrån är det viktigt för oss att få till den rätta känslan. Efter cirka 2 månaders arbete och planering var vi överens om ett resultat.

Klicka på bilden
Första

Ut med de platsbyggda 70-tals garderoberna vilket var ett jävla jobb. Krister var övertygad om att vi skulle ta in offerter för att få det som vi ville, men icke… jag ville göra det själv! Strukturtapeten som var på väggen och säkert suttit sedan 80-talet gick inte att riva, som tur är finns internet. Jag hittade en produkt som hette Easy up, renoveringstapet och halleluja, en sån fantastisk produkt. Väggarna blev hur jämna och fina som helst, lätt att arbeta med. Tyvärr inte så billig men med tanke på att vi slapp att köpa spackel och lägga ner tid på det så var det en bra investering. Sedan var det dags att planera möblemanget och en tripp till IKEA i Kalmar bokades in, man måste se produkterna framför sig så att man inte blir besviken när leveransen kommer. Jag sprang omkring med min moodboard som jag fört över till min platta där vi gick omkring på varuhuset och en avdelningschef såg det, hon blev nyfiken på vad vi gjorde och jag visade henne, hon blev härligt imponerad av vårt arbete.

Veckan efter var det dags att måla om fönsterkarmarna och även tapetsera, sedan var det dags att rita upp hyllplanen och planera för inredningen, det görs bäst genom att köpa golvskyddspapper och klippa ut måtten och sätta upp, då får man en känsla av hur storlekarna kommer att fungera ihop. Veckan efter kom en av leveranserna från IKEA på 650kilo. Under tiden som vi arbetade med att sätta ihop alla stommar och hyllplan så fixade vi en vägg bakom allting, playwood från XL Bygg köptes in och resultatet blev perfekt tycker vi. Även en stor list uppe mot väggen var jag tvungen att fixa till, men det klarade jag också helt själv.

Här kommer några bilder från när vi fixade dator väggen.
(klicka på bilderna för att få dem stora)

Här kommer några bilder från väggen där garderober en gång satt.
(klicka på bilderna för att få dem stora)

 

Många kramar från mig till den som vill ha.
// Thomas

  3 Responses to “Kontoret”

 1. Inte bloggar ni ofta, men då har ni verkligen något att visa. Så bra det blev!
  Jag hoppas att jag får se det live snart.
  Kram, Ingrid

 2. Ni är fantastiska, viket jobb ni har gjort. Det blev otroligt fint
  och genomtänkt. Visbys finaste kontor för Direktörer.
  Grattis till en fin design.
  Snart ses vi.
  Kramar från oss.

 3. Så snyggt!!! ??????
  Bra jobbat killar!!!
  Kram ?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Räkna ut för publicering: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.